Начало От медиите
Собственици от Иракли ще обжалват изключването на земите им от Натура 2000
Автор dnevnik.bg   
28 March 2007
Най-малко 24-ма собственици на земя в местността Иракли са подали жалба до Върховния административен съд срещу решението на Министерски съвет от 02.03.2007, с което земите им са извадени от европейската екологична мрежа Натура 2000. Това съобщиха от коалиция "За да остане природа в България"

С това решение правителството извади за преразглеждане за октомври от НАТУРА 2000 почти 20% от териториите, които отговарят на критериите за включване в мрежата. Освен това решението на Министерски съвет, публикувано в Държавен вестник се различава от обявеното след заседанието на правителството.
Продължава...
 
Германски медии: Туризмът изяжда природата
Автор dnevnik.bg   
28 March 2007
Туризмът в България се развива с мълниеносни темпове, но за сметка на природата. Дори защитени територии с ценни животински и растителни видове вече не са предпазени от посегателстството на инвеститорите. Срещу несъобразеното с опазването на природата бурно строителство застават повече от десет екологични организации, се казва в материал, който германски медии, между които агенция ДПА и сп. "Фокус", разпространиха в сряда.
Продължава...
 
Столична община ограничава демонстрации в подкрепа на Натура
Автор Екатерина Войнова (dnevnik.bg)   
12 March 2007
Организаторите на безсрочен стоящ протест в защита на извадените от Натура 2000 места, от коалиция "За да остане природа в България" и "Да спасим Иракли",  решиха да го отложат след като получиха резолюцията си по тяхното уведомление в Столична община.  Те са изпратени от общинските чиновници в градинката на Централна баня вместо пред Министерски съвет, паркинга на Министерски съвет и пред входа на Президентството, където искаха да провеждат разяснителна кампания за европейската екомрежа.
Продължава...
 
България ще граничи на изток с голф комплекси
Автор dnevnik.bg   
11 March 2007

В отлагателния списък за защитените зони в "Натура" тайно са включени още 9 територии

Черноморските общини бързат с поръчките за актуализация на общите им устройствени планове, за да могат да отговорят на заявените инвеститорски намерения и да спасят свързаните с тях територии от попадане в европейската екологична мрежа "Натура 2000", показа проучване на "Дневник".

Продължава...
 
Български студенти ще демонстрират в Карлсруе в подкрепа на Натура 2000
Автор dnevnik.bg   
07 March 2007
Акция на български студенти в подкрепа на Натура 2000 ще се проведе на открито на 17 март в немския град Карлсруе. Демонстрантите ще раздават мартеници на минувачите и ще им показват постери със снимки от България.

Организаторите ще подготвят писмо-обръщение до българския премиер Сергей Станишев и до комисаря по околната среда Ставрос Димас. Желаещите ще могат да добавят свои мнения или информация за някоя местност в България към писмото, което по-късно ще бъде изпратено по пощата.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следваща > Последна >>

Резултати 109 - 117 от 168