Начало От медиите
Инвеститорите в Иракли вече вадят багерите
Автор dnevnik.bg   
06 August 2007

В Иракли ще се строи, обявиха на пресконференция в понеделник инвеститорите, които имат проекти за 1000-та декара край защитената местност. "Суис пропъртис" е готова да започне строежа на планираното ваканционно селище още през есента, съобщи управляващият директор на дружеството Стоян Захариев. Представители на дребните собственици в района, които държат общо 3 хил. декара, казаха, че ще продължат да протестират и ще съдят държавата за пропуснати ползи. Причината е подновената заповед на екоминистерството да не се строи върху останалите 38 хил. декара в Иракли.

Продължава...
 
Иракли може да се бетонира още наесен
Автор segabg.com   
06 August 2007

Инвеститорите в Иракли са готови да започнат строителство в местността още през есента. Това обяви вчера управителят на фирма "Суис пропъртис" Стоян Захариев. Фирмите вече са регистрирали акционерно дружество, което ще се занимава с бъдещата инфраструктура на местността. Преди дни екоминистърът Джевдет Чакъров сне строителния мораториум от 1000 дка в местността, които са отредени за курорт от устройствения план на община Несебър от 1997 г. Всички строителни намерения обаче трябва да минат през специфична оценка, тъй като местността попада в проектозона на екомрежата "Натура 2000".

Продължава...
 
И еколози ще оценяват строежите край Иракли
Автор Албена Пино   
05 August 2007

По един експерт от екоорганизациите и представител на гражданските сдружения ще участват в екипите, които ще одобряват екооценките на проектите в курортната зона Иракли. За това се договориха в петък природозащитниците с министъра на околната среда Джевдет Чакъров, след като заявиха, че се съмняват екоинспекцията в Бургас да има достатъчно капацитет.

Продължава...
 
Кабинетът пусна големите инвеститори в Иракли
Автор segabg.com   
03 August 2007

Големите инвеститори в района на Иракли, заради които преди година бе въведено строително ембарго в местността, вчера получиха зелена светлина за намеренията си от кабинета. Забраната за строежи беше удължена за цялата територия с изключение на 1000 декара. Точно върху тях са терените, върху които "Суис пропъртис" и АКБ "Форес" планират да строят вилни селища. Тези проекти предизвикаха масови протести на природозащитници и екоминистърът беше принуден да наложи мораториум за строителството в Иракли.

Продължава...
 
Иракли остава под заплаха от строежи
Автор bTV   
03 August 2007

Инвеститорите  обещаха в понеделник да разяснят дали, кога и как ще започнат да изпълняват проекта си.

Няма гаранция за опазването на Иракли въпреки заповедта на министъра на околната среда и водите, с която беше удължена с една година забраната за строителство, смятат представители на природозащитни и граждански организации, които се срещнаха с Джевдет Чакъров.

Те поискаха министърът да санкционира общините, които не следят за опазването на природата и се договориха с него да следят отблизо процесите около Иракли и останалите спорни територии (DaSpasimIrakli.org).

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 168