Начало От медиите
Еколози чакат пред МС забраната за строене в Иракли
Автор news.bg   
02 August 2007

Природозащитниците в очакване на разрешение на проблема „Иракли" позираха пред МС преди правителственото заседание, опъвайки пред меди и минувачи празни бели листове.

Празният лист може да се изтълкува като липсващата заповед, която да продължи забраните за строителство в Иракли или ненаписания нов закон за българската природа, коментираха екорадетелите.

Припомняме, днес се очаква министрите да обсъдят продължаване срока за мораториум върху строителните работи в Иракли.

Продължава...
 
Екопротест избухна срещу пуснати от Чакъров 1000 дка за строеж в Иракли
Автор Владислава Пеева, Мария Василева (mediapool.bg)   
02 August 2007

Останалите 38 хил. дка под забрана за година или до заповедта за НАТУРА

Спонтатен екопротест избухна в четвъртък няколко часа, след като министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров обяви след заседание на Министерски съвет, че строежите върху 750 дка в непосредствена близост до природния парк "Иракли" и върху 175 дка край с. Емона, както и на още стотина декара в местността, ще могат да продължат. Това става възможно, след като новата заповед за забрана на строителството там, която Чакъров издаде, няма да се отнася за тези територии и така ще са защитени с 1000 дка по-малко площи в сравнение със старата заповед, чийто срок изтича на 4 август и касаеше 39 хил. дка..

Продължава...
 
Започна отпадането на НАТУРА-зони от списъка за ЕС
Автор Влади Якимова (mediapool.bg)   
02 August 2007

Други ще бъдат сериозно орязани при прецизирането

Прецизирането на отложените зони от списъка за европейската екологична мрежа НАТУРА 2000 вече дава резултат и три зони се предвижда да отпаднат изцяло, а на 19 други да бъдат намалени териториите. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров (ДПС), който в четвъртък информира кабинета за напредъка по НАТУРА 2000, заради чийто непълен списък България е заплашена със санкции от ЕС.

Продължава...
 
Строителството в Иракли се забранява частично
Автор dnes.bg   
02 August 2007

Заповедта на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров от 4 август миналата година за забрана на строителството в местността Иракли край Черно море, която изтича на 4 август, се продължава с още една година.

Това съобщи самият Чакъров на пресконференция, като посочи, че с новата заповед от забраната се изключва площ от около 1 000 дка, така че забраната ще важи за 38 хил. дка.

Продължава...
 
В Иракли може да се строи само върху 1000 дка
Автор netinfo.bg   
02 August 2007

За останалите 38 хиляди декара от защитената местност Иракли-Емине министърът на околната среда и водите продължава с още една година срока на заповедта си за забрана.

Министерският съвет разреши строителство само върху 1000 декара в местността Иракли-Емине.

На тази земя ще може да се строи след 4 август 2007 г., когато изтича миналогодишната забрана на министъра на околната среда и водите.

Това обяви самият министър Джевдет Чакъров, след като днес кабинетът разгледа ситуацията около защитената местност, предаде репортер на БГНЕС.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 82 - 90 от 168