Начало От медиите
"Ропотамо" и "Суха река" ще са първите зони от "Натура"
Автор Албена Пино (dnevnik.bg)   
01 August 2007

Иракли остава под забрана за строежи поне за година

Първите места от екомрежата "Натура 2000", за които ще бъдат издадени заповеди, ще са "Ропотамо" и "Суха река" (приток на Дунав). Това съобщи в сряда директорът на "Защитени територии" в екоминистерството Михаил Михайлов. Очаква се да започне работа и по вкарването в мрежата на десетина острова в морето и Дунав, тъй като те са малки и лесно могат да бъдат определени границите им.

Зам.-министърът на околната среда Йордан Дардов обяви, че ведомството ще удължи забраната за строителство в местността Иракли, която изтича в събота. Това се случи минути след като природозащитници внесоха заявления в деловодството на ведомството, с които поискаха копие от заповедта за удължаване на забраната. Искаме да подсетим министъра за обещанието му, обясни Добрин Недев, участник в акцията.

Продължава...
 
Удължават мораториума за Иракли
Автор dir.bg   
01 August 2007

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще внесе утре, 2 август, за разглеждане от правителството проект на наредба за удължаване на срока за забрана на строителството в Иракли и Емине.

Срокът на действащата в момента забрана изтича на 4 август и вероятно той ще бъде удължен. Вероятно новата наредба ще влезе в сила преди изтичането на настоящата, обясни зам.-министърът на околната среда Йордан Дардов, цитиран от БГНЕС.

Продължава...
 
Удължават срока на забраната за строеж в Иракли
Автор news.bg   
01 August 2007

Утре на оперативно заседание на МС екоминистърът Джевдет Чакъров ще внесе варианти на заповед за продължаване забраните за извършване на инвестиционна дейност в „Иракли - Емине".

Това съобщи зам.министърът на околната среда и водите Йордан Дардов, след като група еколози внесоха индивидуални искания към  министерството да им бъде предоставена заповедта за забрана на строителството в „Иракли - Емине" или за удължаване на срока на действащата.

Продължава...
 
Хотелиери на Слънчев бряг бранят дюните
Автор Зорница Маркова, Албена Пино (dnevnik.bg)   
29 July 2007

Малкото незастроена площ в морския курорт Слънчев бряг - пясъчните дюни, които попадат в картата със защитени територии на "Натура 2000", са в полезрението на инвеститорите и може да загубят статута си на защитена природна забележителност. Това предупредиха хотелиерите от Слънчев бряг, туроператори и еколози, които в понеделник се събират, за да обявят създаването на гражданското движение за защита на дюните в курорта. Причината за тяхната инициатива е информация от последните дни, че се готви промяна на статута на поне 500 декара дюни от публична държавна в публична частна собственост, което прави възможно тяхното застрояване.

Продължава...
 
Градежи по морето въпреки забраната
Автор dir.bg   
22 July 2007

 Въпреки забраната за строеж в активния летен сезон, по Южното Черноморие голяма част от инвеститорите не спазват разпоредбите.
От община Царево твърдят, че нарушителите предпочитат да си плащат глобите вместо да преустановят работа. Плажът на къмпинг Нестинарка в Царево е неузнаваем. Багери, камиони, мръсотия... и туристи, които са си платили, за да се радват на пясък и море. Нищо подобно – тук е истинска строителна площадка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 99 от 168