Начало Новини Мимикрия
Мимикрия Печат Е-мейл
Автор daspasimirakli.org   
25 October 2007
 
Мимикрия - Явление в животинския свят, когато даден вид започва по външни белези да наподобява обекти от окръжаващата го среда, за да се прикрие или за да изяде плячката си…


Гражданска група „Да спасим Иракли”, а и други чисто граждански движения, инициирали и подкрепяли в последните две години спонтанни, независими и граждански природозащитни акции за спасяването на Иракли, Рила, Странджа, Пирин, Натура 2000, са меко казано озадачени да научат, че новопоявилата се политическа партия „Зелена България” в предизборната си пропаганда заявява масово на обществеността, че: „ние сме хората от Иракли, Рила и Странджа – гласувайте за нас” или „ние организираме протестите за Иракли, Рила и Странджа”!

Гражданска група „Да спасим Иракли” категорично се разграничава от тази нова политическа партия и настоява, че тези протести ВИНАГИ са били изключително и само граждански и дори не са били подкрепяни от политически сили досега по никакъв начин. Никога на организираните и подкрепяните от нас акции – било за Иракли, Рила, Странджа или каквато и да е друга не са присъствали политически представители и още по-малко лица от тази партия. Те не са оказвали подкрепа под каквато и да е форма. Те никога не са се опитвали дори да се свържат с нас.

В днешната изборна обстановка се чувстваме длъжни да уведомим обществото, че тази светкавично появила се политическа партия няма нищо общо с нас и подкрепяните от нас кампании: Рила, Странджа, Пирин, Натура 2000 и т.н. Така че гласовете за тази партия няма да бъдат гласове за нас, нито за нашите кампании. Тези гласове ще бъдат дадени за едрия бизнес, който стои зад повечето от заплахите за българската природа. Защо това е така? Отговорът се намира при анализа на това кои са членовете на партията и кои са нейните кандидати за местните избори.

Представителна информация за това коя е тази нова политическа партия и доколко са зелени идеите и познанията й: http://gorichka.bg/