Начало
Контрапротест на собствениците на земи посрещна природозащитниците Иракли Печат Е-мейл
Автор daspasimirakli.org   
10 February 2008

 Акцията на гражданите бе в търсене на законност и отговорност за вече извършените закононарушения. Срещу тях обаче беше организиран агресивен контрапротест от земевладелци, които налитаха "на бой".

"Собствениците на земи ни отъждествяват с държавата, ние ги отъждествяваме с инвеститора. А министрите се кефят - разделяй и владей. Държавата е абдикиралла от задълженията си", казва Владимир, един от хората, присъствали на място.

Още за това възможен ли е диалог чуйте в интервю с Зорница от "Да спасим Иракли"- Варна

Още информация за различните позиции от репортажа на БНТ за "По света и у нас" 

Директирът на Регионалната инспекция казва пред БНТ, че ще бъде наложена санкция от 20 000 лв, но достатъчно ли е това и ще спре ли НЕЗАКОННОТО строителство? За сега практиката показва, че незаконните строежи се завършват...

Ето защо е крайно време да има закони и те да се спазват, за което гражданите са готови да продължат да се борят. За жалост един от ефектите на беззаконието и бездържавието, които наблюдаваме, е настройването на хората едни срещу други: "еколози" срещу "земевладелци". Това не би се случило, ако имаше поставени граници и контрол за тяхното спазване.