Начало
Масово се строи на плажовете Печат Е-мейл
Автор dir.bg   
01 April 2008
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е съставила 193 констативни акта за премахване на незаконни строежи по морето.
Това заяви на пресконференция в Бургас шефът на дирекцията Иван Симитчиев, цитиран от БТА. 94 от актовете са за обекти по северното Черноморие, а 99 - за обекти по южното крайбрежие. Всички обекти се намират върху плажната ивица, уточни Симитчиев.

Актове са съставени за премахването на електропроводи, ВиК съоръжения и канализационните мрежи на обектите. Някои от нарушенията са в заведения за обществено хранене. Те не били с канализация, а със септични ями. Това е недопустимо да съществуват върху плажната ивица, коментира Симитчиев.

На много от плажовете е открито старо строителство. Съставени са актове за премахването им. Тези обекти са били със статут на временни, поставяеми обекти и е трябвало да бъдат премахнати от общините. След като те не са изпълнили това задължение, ДНСК има задължението да премахне в срок от 6 месеца тези незаконни обекти, поясни Симитчиев.

По време на проверката има съставени констативни актове за премахването и на басейни върху плажната ивица.
 
Ние продължаваме да питаме ДНСК: КОГА ЩЕ БЪДАТ СЪБОРЕНИ/СПРЕНИ СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТИ НА СЛЕДНИТЕ НЕЗАКОННИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ ???