Начало Акции 24 часа музика за Иракли
24 часа музика за Иракли Печат Е-мейл
24 June 2006

Парти за спасяването на уникалната местност Иракли с най-добрите bg djs, актьори и всички, които обичат Иракли!

дата: 24-25.VI.2006
място: София, клуб SPS (Борисовата градина)
начало: 12:00
вход свободен

DJ's: Solaris; Psyphon; Stoyan; Konspirator; EXo; Kink; Kei; Alexander Scott; Deep Space Deejays; Africandro; Dharba; Groovy; P6U; Dancing Angel; Zion; Phoenix


-Африкански танци
-Rhytmes Of Resistence Samba Band
-Naria.Inri.Magaria-fire show
-Xango-школа за капоейра
-Alfredo Dance Studio
-Drum circles & workshops 

Хиляди хора се стекоха в пунктовете за подпис в защита на Иракли и още 8 диви местности по Черноморието.

Рекордната бройка подписи, събрана само за един ден от хора, дошли специално за 24 часовото парти в името на кузата от Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Троян и други български градове и от всички краища на София само досега е над 6000, а все още продължават
да прииждат желаещи да се подпишат.

Уникалното парти събра на едно място хора от различни възрастови групи и привърженици освен на каузата и на всички музикални стилове на българската сцена – реге, ска, дъб, хаус, дръм енд бейс, еймбиънт, африканска и бразилска музика, както и музика на живо с етно-инструменти.

Въпреки разпратените над 150 покани до представители на “засегнатите” български институции, единственият политик, който уважи партито беше Александър Каракачанов от Зелената партия.

Валентин Ганев, Стефан Мавродиев, Валери Йорданов, Деян Донков, младият режисьор Димитър Таралежков са само някои от публичните личности, подписали декларацията на daspasimirakli.com, призоваваща за преустановяване на урбанизирането на дивите местности по черноморието, предвидени за защита от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.

Визията на партито, която беше произведение на визуалното изкуство и беше специално създадена за партито с основна тема – Иракли е дело на младите дизайнери Ива, Люси, Ненчо, Делян и Светослав.

Специална песен за Иракли беше представена за първи пьт на партито вчера. Парчето се казва “Слънце мое” и е дело на Yoko, Zafiroff и Sensei от Bedbug Studio. Парчето е с лежерно лятно реге-звучене и е посветено на каузата, събрала хиляди хора заедно вчера.

За 24 часа партито бе посетено от 4 000 човека.