Начало Акции Внасяне на първите 13 000 подписа
Внасяне на първите 13 000 подписа Печат Е-мейл
Автор daspasimirakli.org   
18 August 2006

На 18 август 2006, от 13:30 ч. в София на бул. Дондуков 2 (административния вход на Народното събрание) връчваме първите десетки хиляди подписи в защита на последните диви плажове по черноморието и Иракли.

С атрактивна акция на 18 август , първите 13 000 подписа в защита на Черноморието бяха внесени в деловодството на Народното Събрание.

С един бърз плаж пред бившия Партиен дом, защитницте на Иракли показаха как ще изглежда българското черноморие, ако не се спрат безумията на "бетонистите". Всички защитници имаха щастието обаче, въпреки праха, бетона и колите, да лежа на импровизирания плаж заедно с публични личности като Филип Аврамов, Стефан Мавродиев и Валери Йорданов.

С този жест те еднозначно застанаха срещу застрояването на българското Черноморие и в защита на Иракли.

Внесените 13 000 подписа са само началото на мащабната акция, по събирането им, започнала преди малко повече от месец. Всеки ден пристигат десетки писма с нови подписи, които ще бъдат внесени на есен с искане за референдум, решаващ съдбата на Черноморието.

Валентин Ганев, Стефан Мавродиев, Валери Йорданов, Деян Донков, младият режисьор Димитър Таралежков, рсветовноизвестната прима-тенисистка Маги Малеева са само някои от публичните личности, подписали декларацията на daspasimirakli.com, призоваваща за преустановяване на урбанизирането на дивите местности по черноморието, предвидени за защита от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.

По време на срещата пред Министерството на Околната среда и водите лично депутатът в Европейския парламент от Еврозелените– Елс де Гройн, подкрепи кампанията за спасяване на Иракли и подписа подписката на daspasimirakli.com. Тя бе заснета от камери на всички присъстващи медии.